Joo, tänne vielä maanantaina luvattiin eiliselle ja tälle päivälle nättiä ja aurinkoista, juupa juu, eilen oli pilvistä melkein koko päivän ja tänään sataa sit vettä. Pöh. 

Laskin tuossa eilen et alle 2 vko ni pitää jo lähtee pois, parin viikon päästä tähän aikaan likka on jo toista päivää koulussa. Niin se vaan tämäkin kesä sujahti ohi. 

Viime postauksessa taisin pähkäillä et jaksanko ollenkaan kerätä mustikoita, no kävin mie pari kertaa pyörähtämässä tossa mökin tontilla ja sain puoltoist litraa suurinpiirtein jo pakkaseen, ei vaan tunnu tuo selkä tykkäävän tosta kumartelusta. 

Ekalla kerralla kävin likan kanssa, tosin likan keräämät mustikat meni parempiin suihin ennen ku kerkesivät miun astiaan edes, mut mikäs sen parempaa ku likka ymmärtää jo itekki et herkkuja saa suoraan metsästä. 

Tokalla kerralla otinki sit koiran mukaan ja se oliki niin onnellinen ku pääs rämpimään metässä ja nuuhkimaan hajuja, uskalsin jopa laskee sen irti sillei et hihna oli perässä koko ajan. Tuo hurttahan lähtee ku naton ohjus jos sen laskee hihnasta irti, metsästysviettinen kun on, niin pitää aina tarkkaan miettiä et voiko narun pudottaa maahan vai nou. 

Käytiin sit isännän ja likan kanssa vielä maanantaina sienimetälläkin, ja parin tunnin saldona n. 10 litraakanttarelleja, likka hyppikin riemusta metässä et jes, nyt hää saa kanttarellikeittoa. Ja ikäähän likalla on tosiaankin se 9 v. 

Eilen sattui hyvä tuuri sen puoleen, et eräs mökkiläinen joka kulkee meidän rannasta veneellä omalle mökilleen, tuli tänne, ja sit yks kaverikin pyyhkäs tähän, ja valittelivat siinä kun eivät edes makkaraa tajunneet ottaa mukaan et oisivat ne grillanneet tässä rannassa. No hätähän ei ollu tämän näköinen, meil oli muutenkin ajatuksena tehdä siitä isosta kuhafileestä keittoa, niin saatiinkin sit syöjiä reilumminkin, oltais muuten syöty sitä soppaa nimittäin viikko varmaan. Pistettiinki sit ihan tulet tohon grillipaikalle ja tehtiin soppa avotulella. Hyvin tuntu kelpaavan, kaverit kiitteli kovasti, ja likkakin veti 5 ( ! ) lautasellista soppaa kun oli niin hyvää. Toki ne lautaselliset oli sellasia vajaita mut silti. Ja vielä sitä soppaa jäi sen verran et tänään saadaan likan kanssa päiväruoka siitä. 

Tästä päivästä taitaa tulla käsityöpäivä, ei viitti tuolla sateessa oikein kauheesti mitään touhuta. Eilen sain sentäs pari kottikärryllistä puita kärrättyä kuuriin saakka tuolta säiden armoilta kunnes selkä ilmotti et tää ei oo nyt hyvä juttu. Sit sainki ahaa-elämyksen ja rakensin koiralle hyvinkin alkeellisen "agility-radan" missä oli kepit ( aurausviittoja tökitty maahan) 2 estettä ( sellasia köysikeloja kyljellään) ja rengas ( autonrengas) . Kaapohan ei siis oo suinkaan mikään agilitykoira, eikä siitä sellaista koskaan tulekkaan, mut ihan omaksi ja koiran mielenvirkistykseksi aattelin kokeilla et mitä herra siitä tuumaa ja ihmeen hyvin se menikin niitä ensikertalaiseksi. Eipä me oltu ku varmaan parikyt minsaa, mut sen verran et vähän pääs ukko jyvälle hommasta. Tänään oli tarkotus ottaa uusiks mut kattoo nyt et loppuuko toi sade jossain vaiheessa vai ei. Kaapohan ei sateella ulos mene ellei oo ihan pakko. 

Mut nyt taidan ottaa vielä kupillisen kahvia ja kaivaa kutimet esiin ja alkaa värkkäämään jo joululahjoja. Jos kerranki ei tulis kiire ja paniikki niiden kanssa.