Niinku jo otsikossa lukee, niin tää tuntuu olevan varsinainen eläintarha, tai jos tarkkoja ollaan ni ennemminkin kotieläinpuisto. 

Meillähän on siis tää "kotilokki" joka jo kolmatta vuotta majailee meidän rannassa. Se osaa olla hiljaa eikä likaa laitureita, häätää kaikki kiljuvat lokit huitsin nevadaan ja on muutenkin varsin miellyttävä tapaus. Palkaksi se saa yksinoikeudella kaikki kalanperkeet. Joku varmaan nyt miettii et mistä me tiedetään että se on se sama lokki. No, ensinnäkin, se tulee heti keväällä tähän rantaan, kaikki muut lokit huutaa ja kiljuu vaikka lentäisivät vaan ohi. Lisäksi se on järkyttävän iso (ollu ruoka-aikaan paikalla) verrattuna muihin lokkeihin.

Lokin lisäksi meil on ylämökin alla parin pupunpoikasen kotikolo, ne pomppii lähes joka päivä tässä pihalla, sen takia koiraakaan ei voi juuri vaijerissa pitää ettei se hätyyttele pupuja.

Näiden tähtösten lisäksi on sit nää perinteiset hiiret, sammakot, sisiliskot ja sorsaperhe. Tänään tää emosorsa toi ekaa kertaa poikasensa näytille, olivat kyllä pieniä ja pörröisiä. Mie kerkesinki jo huolestuu et tuleeko niitä poikasia tänä vuonna ollenkaan. 

Saatiin tänään tähän laumaan myös uusi jäsen, kärppä tai lumikko. Varmuudella en voi sanoa et kumpi se oli, mut söötti se kuitenkin oli ku se tuolta terassin alta kurkki ja pomppi rantakivillä. Se on varmaan syyllinen koiran luunpätkän mystiseen katoamiseen pihapöydältä. 

Ainiin, käyhän tuossa rannassa vielä säynäviäkin pulskaamassa, niilke aina heitellään välillä leivänmuruja. 

Täällä näkee kyl kaikennäköstä ku viettää koko kesän aina täällä. 

Nyt en tän enenpää keksi, joten lähden katsomaan tuliko cerkoilta mitään saalista, isäntä näköjään hurautti just rantaan.